20.11.2017

Licens til at svejse

Vi arbejder hele tiden på at dygtiggøre os, så vi kan opnå højere kvalitet og reducere produktionstiden. I øjeblikket er der fuld koncentration hos Andreas, der er ansvarlig for vores svejserobotafdeling. Han har nemlig været ved at teste robotsvejsning af rustfrie rør med fuld gennembrænding. Hidtil har denne form for svejsning foregået ved en manuel proces, der har været meget tidskrævende.

Vi har robotsvejst gennem flere år for forskellige kunder. Når der skal svejses efter nye procedurer, anvender vi Teknologisk Institut til svejseprocedureprøvning og -godkendelse. Det er en lang og dyr proces, som kan koste op til 75.000 kr. pr. svejseprocedure. Samtidig skal svejseoperatøren, der betjener svejserobotten, certificeres i henhold til relevante standarder.

Andreas viser stolt et emne frem, som viser hvilken kvalitet robotten kan præstere. "I emnet skal der være fuld gennembrænding, og det er fintfølende for en robot. Men se, hvor flot et resultat den laver," fortæller han. Robotterne har dog ikke overflødiggjort manuel svejsning. Der er stadig brug for dygtige svejsere og i øvrigt også for dygtige CNC maskinarbejdere og operatører af skæremaskiner. Nu glæder vi os til at komme i gang med at robotsvejse såvel simple som komplicerede emner for vores kunder.

 

Seneste nyheder

23.08.2023

Smeden producerer sit eget nitrogen

Ålsrode Smede- og Maskinfabrik laver ikke kun smedearbejde. Virksomheden producerer nu også Nitrogen til driften af fiberskæreren ude i produktionen. Gasproduktionen er både godt for miljøet og en god forretning.

Læs nyheden
23.08.2023

Lang kamp at få ansatte til at tænke miljø

Ålsrode Smede- og Maskinfabrik har nu været miljøcertificeret efter ISO 14001 i et år. Det er et langt og sejt træk at få alle medarbejdere med. Men ledelsen holder fast – og er tålmodige. Der er både økonomi og konkurrencefordele i certificeringen.

Læs nyheden