14.08.2017

Fra det store overblik til mindste detalje

Søren Pedersen er en af vores garvede maskinoperatører. Han sidder og arbejder i Lantek Expert, der laver programmet til maskinen, som så skærer emnerne ud. Det er bestemt ikke som en udvidet udgave af Paint. Lantek består af en masse koder og dem skal han have styr på.

Søren synes det er blevet sjovt, at arbejde i programmet efter han har lært det at kende, men det var noget af en udfordring i begyndelsen. Han synes, det er spændende, at han kan tilpasse indstillingerne ned til helt små finesser, men før han gør det, skal maskinen lige have af vide, om emnet skal skæres med plasmaskæring eller om den skal bore et hul.

Seneste nyheder

23.08.2023

Smeden producerer sit eget nitrogen

Ålsrode Smede- og Maskinfabrik laver ikke kun smedearbejde. Virksomheden producerer nu også Nitrogen til driften af fiberskæreren ude i produktionen. Gasproduktionen er både godt for miljøet og en god forretning.

Læs nyheden
23.08.2023

Lang kamp at få ansatte til at tænke miljø

Ålsrode Smede- og Maskinfabrik har nu været miljøcertificeret efter ISO 14001 i et år. Det er et langt og sejt træk at få alle medarbejdere med. Men ledelsen holder fast – og er tålmodige. Der er både økonomi og konkurrencefordele i certificeringen.

Læs nyheden