Historie

Ålsrode Smede & Maskinfabriks historie starter tilbage i 1978, hvor Leif Basse fik overdraget den gamle smede i Ålsrode af smedemester Anders Dohn. Der var dermed sat gang i en udvikling, der foreløbig er endt med en stor og velkørende virksomhed på Fabrikvej i Grenaa.

Efter at have udvidet nogle gange i Ålsrode var pladsen stadig for trang, og virksomheden flyttede i 2000 til Fabrikvej i Grenå, hvor den ligger nu. Her har vi fortsat udviklingen, og er gået fra de oprindelige 2400 m2 værkstedsareal til i dag at have 4600 m2.

Virksomheden råder i dag over en moderne og bred maskinpark, så der kan skæres, bukkes, valses, svejses og maskinbearbejdes.

I 2008 igangsattes et generationskifte, så det nu er Leif Basses søn Brian Basse, der har taget over. Med Brian i spidsen er der ingen fare for at udviklingen stopper her. Han har mange visioner og gode ideer for fremtiden. Flere af visionerne er blevet virkeliggjort i bl.a. nyt maskinværksted og nye kontorfaciliteter. Alt sammen en del af Brians mission om at investere i fremtiden.  

Artikler vedr. generationsskiftet:

Djurslandsposten

Erhverv Djursland