28.02.2017

Bearbejdnings-centeret får et sundhedstjek

Bearbejdningscenteret får et sundhedstjek

Umiddelbart kan man tro at det er løgn, men maskiner skal, ligesom mennesker, have et sundhedstjek en gang i mellem. Der er nogle tjek, der er lovpligtige, når man som vi arbejder med store maskiner, men det er i alles interesse, da maskinerne får en meget længere levetid, fordi de bliver holdt ved lige.

 

Sidst var det vores AXA VHC 2 M, der kom under luppen af Svend fra ITW. Hans rolle er at tjekke om blandingsforholdet i køle-smøremidlerne i bearbejdningscenteret lever op til den kvalitet og PH-værdi det skal. Sundhedstjekket har to formål. Det skal sørge for, der ikke er bakterier i og at det lever op til de miljømæssige standarder.

Henrik, der har ansvaret for bearbejdningscenteret, synes at det betyder meget at Svend kigger forbi hver anden måned for at tjekke op på maskinen. Så er han sikker på, at kvaliteten af hans arbejde er i top og derudover ved han, at hans arbejde ikke går ud over hans sundhed. Han siger dog, at de aldrig har oplevet at maskinen har haft en for lav PH-værdi, men det skyldes at de behandler maskinerne godt.

Seneste nyheder

23.08.2023

Smeden producerer sit eget nitrogen

Ålsrode Smede- og Maskinfabrik laver ikke kun smedearbejde. Virksomheden producerer nu også Nitrogen til driften af fiberskæreren ude i produktionen. Gasproduktionen er både godt for miljøet og en god forretning.

Læs nyheden
23.08.2023

Lang kamp at få ansatte til at tænke miljø

Ålsrode Smede- og Maskinfabrik har nu været miljøcertificeret efter ISO 14001 i et år. Det er et langt og sejt træk at få alle medarbejdere med. Men ledelsen holder fast – og er tålmodige. Der er både økonomi og konkurrencefordele i certificeringen.

Læs nyheden