17.02.2022

Certificeringer er blevet et konkurrenceparameter

En ny certificering gør Ålsrode Smede- & Maskinfabrik til en ud af en lille håndfuld virksomheder i Danmark, der må svejse på tog. Et stort plus i en virkelighed med øget fokus på dokumenteret kvalitet, siger direktør.

For få år siden ville det ikke have været en nyhed af betydning, men et skærpet fokus fra myndighedernes side har gjort certificeringer til et nyt konkurrenceparameter. Derfor er det med glæde, at Ålsrode Smede- & Maskinfabrik kan melde, at de nu hører blandt de få i Danmark, som har fået papir på, at de må svejse på skinnebåret materiel.

- I praksis har vi ikke fået kompetencer, vi ikke havde før, men kravene til dokumentation går kun én vej, og det er opad. Derfor betyder det noget for vores stilling i markedet både nu og i fremtiden, at vi har fået den såkaldte ISO 15085-certificering, som handler om at svejse på tog. Vi kan simpelthen tage opgaver ind, som ellers ville være rykket uden for vores rækkevidde, siger administrerende direktør Brian Basse fra Ålsrode Smede- & Maskinfabrik.

Fokus på certificering giver fælles spilleregler

Virksomheden har udført svejsninger på tog og andre typer af skinnebåret materiel flere gange tidligere. Det er der ifølge Brian Basse formentlig mange der har gjort uden at have den formelle certificering, og Ålsrode Smede & Maskinfabrik har som en naturlig ting altid fulgt regelsættet som beskrevet i standarden. Alligevel hilser den midtjyske maskinfabrik det øgede fokus på certificeringer velkommen.

- Grunden til, at vi får certificeringen nu, er, at det er blevet et lovkrav. Det er en del af en generel skærpelse, vi oplever i disse år, og det efterlever vi selvfølgelig. Men jeg vil også sige, at selvom det er ganske resursekrævende at blive certificeret, så skaber det en gennemsigtighed og nogle fælles spilleregler, som jeg grundlæggende synes er gode for markedet. I sidste ende tror jeg, at alle vinder på det, siger Brian Basse.

Mere effektiv igangsætning af nye opgaver

Ålsrode Smede- & Maskinfabrik besluttede for flere år siden, at de ville ligge i front på certificeringer. Det har været en dyr proces, men efterhånden begynder fordelene at vise sig på flere fronter, og Brian Basse opfordrer generelt jern- og maskinbranchen til at prøve at omfavne kravene snarere end at se dem som et irritationsmoment.

- Vi har brugt millioner på certificeringer, men i dag betyder det, at vi kan springe en masse mellemregninger over, når vi skal i gang med nye opgaver. Kunder kan på få minutter forvisse sig om, at kvaliteten overholder alle juridiske krav. Det er nemmere for både dem og os, så når man først kommer dertil, har det, der begyndte som en administrativ byrde, faktisk gjort os til en mere effektiv forretning, der både er nemmere og tryggere for kunden at indgå en aftale med, slutter Brian Basse.

 

Se certifikatet her

Seneste nyheder

23.05.2022

Ålsrode Smede- og Maskinfabrik løfter niveauet

Kunder, medarbejdere og samarbejdspartnere efterspørger sikkerhed, CO2-besparelser og dokumenterede processer. Derfor var det med stor glæde, at vi i april 2022 blev ISO 14001 certificeret.

Læs nyheden
17.02.2022

Certificeringer er blevet et konkurrenceparameter

En ny certificering gør Ålsrode Smede- & Maskinfabrik til en ud af en lille håndfuld virksomheder i Danmark, der må svejse på tog. Et stort plus i en virkelighed med øget fokus på dokumenteret kvalitet, siger direktør.

Læs nyheden