08.11.2018

En manifold, der kræver fingersnilde

Jens udarbejder en udstødningsmanifold til en af vore kunders turboladersystem som skal monteres på en færge.

I vores rustfri-afdeling er Jens i disse dage dybt koncentreret. Han er i gang med en særlig opgave, der kræver et kompetent og erfarent håndværk med øje for detaljen. Jens udarbejder en udstødningsmanifold til en af vore kunders turboladersystem, som skal monteres på en færge.

”Det er en sjov opgave, fordi den er så detaljeorienteret. Der er mange brikker, der skal passe sammen, og det skal jo til sidst blive til et resultat, som passer 100 % til færgens system,” fortæller Jens Svendsen, der arbejder på projektet og er teamleder i rustfri-afdelingen.

 

 

Udfordrende samlinger, valsninger og udskæringer skal ende ud med at være en lille brik i det store motorpuslespil, der skal gå op for at sætte fut og fart under færgen.

Dette er en af de historier, hvor billeder fortæller mere end ord. Se selv, hvordan Jens har svejset, beskåret og bukket de fire sæt udstødningsmanifold, der skal monteres på færgens turboladersystem.

Faktaboks:

En udstødningsmanifold er et emne, der kobler udstødningsrøret sammen med – i dette tilfælde – turboladeren. Manifolden er den del, som fordeler og samler indsugningsgas til og udstødningsgas fra skibsmotorens cylindre. Udformningen har betydning for motorens effektivitet og forbrug.

Seneste nyheder

23.08.2023

Smeden producerer sit eget nitrogen

Ålsrode Smede- og Maskinfabrik laver ikke kun smedearbejde. Virksomheden producerer nu også Nitrogen til driften af fiberskæreren ude i produktionen. Gasproduktionen er både godt for miljøet og en god forretning.

Læs nyheden
23.08.2023

Lang kamp at få ansatte til at tænke miljø

Ålsrode Smede- og Maskinfabrik har nu været miljøcertificeret efter ISO 14001 i et år. Det er et langt og sejt træk at få alle medarbejdere med. Men ledelsen holder fast – og er tålmodige. Der er både økonomi og konkurrencefordele i certificeringen.

Læs nyheden