29.01.2018

Kom med på smedens rejse fra 1978 til 2018

Vi bliver stadig overraskede over, hvordan vores maskineri oprindeligt så ud. Da Leif Basse overtog smedjen i Aalsrode den 1. april 1978 var det med saven, der nu står til udstilling i vores reception.

I 1978 var saven det nyeste af det nye i smedebranchen. Den blev dog sidenhen solgt til en landmand. Efter den næsten var gået i glemmebogen, gav den samme landmand os den tilbage som gave til vores 25-års jubilæum. Det sætter vi stor pris på.

Der er sket en del på teknologiområdet siden 1978, hvilket bliver tydeligt, hvis man tager en tur rundt på værkstedet i dag. I dag hedder saven Behringer og er af en helt anden størrelse og kapacitet end den oprindelige. Finn Jensen betjener saven, som er fuldautomatisk og CNC-styret. Den kan tage emner på op til 600 mm i bredden og 400 mm i højden.

Finn har været hos os i 18 år og har anvendt Behringeren i fire år. Han husker også, hvordan maskineriet så ud dengang, men han savner ikke det tunge og manuelle arbejde. Han trives med den nye teknologi.

Seneste nyheder

04.03.2020

Grenaa Havn får kæmpe tragt

Ålsrode Smede- og Maskinfabrik har netop leveret en kæmpetragt til Grenaa havn, som skal være med til at effektivisere bulklosning af tørt løsgods.

Læs nyheden
19.09.2019

Vil slå Østeuropa på prisen og lade robotterne gå forrest

Vi vil tage kampen op og slå Østeuropa på deres hidtidige trumfkort – lave priser. Robotterne skal gå forrest. Læs her hvordan.

Læs nyheden