10.07.2019

Certificeringskrav kan både kvæle og give nye muligheder

"Vi har inden for de senere år brugt millioner på certificeringer. Men det hjælper os med at synliggøre vores kompetencer og dokumentere processerne."

Certificeringer er blevet en stor del af hverdagen i mange virksomheder. De medvirker positivt til at dokumentere processer, standarder og kvalifikationer, men det er også blevet en ganske betydelig industri, der koster virksomhederne mange penge, som kun sjældent kan væltes over på kunderne.

Hos Ålsrode Smede- og Maskinfabrik har vi 80 medarbejdere og leverer til bl.a. vindmølleindustrien, landbruget, byggeriet samt olie- og naturgasindustrien. Alle brancher, der stiller store krav til kvaliteten, og hvor certificeringer ofte er påkrævede.

"Hvis man tæller både egentlige certificeringer og såkaldte svejseprocedurer, så har vi nok 150 i alt. Så bare i anskaffelse har vi betalt et ganske betydeligt millionbeløb, og hertil kommer den interne tid, vi bruger på det. Endelig skal de fleste certificeringer jo vedligeholdes, og det er en yderligere udgift," siger direktør Brian Basse og fortsætter:

"En svejseprocedure med beskrivelse af metoden og teknikken, der skal bruges for at svejse i et givent metal, koster let 20.000 til 30.000 kroner. De egentlige certificeringer som ISO koster meget, meget mere og skal desuden vedligeholdes løbende. I en virksomhed som vores har vi inden for de senere år brugt millioner på det. Men det hjælper os med synliggøre vores kompetencer og dokumentere produktionsprocesser."

Certificeringer giver nye opgaver

Certificeringer er ikke kun udgifter, men hjælper også virksomheder med f.eks. procedurer og kvalitetssikring. Hos Ålsrode Smede- og Maskinfabrik har vi også oplevet, at vi ud af det blå har fået opgaver, alene fordi vi havde en given svejseprocedure.

"Det er kun sjældent, at vi kan vælte udgiften over på den eller de kunder, der efterspørger en given certificering eller svejseprocedure, men samlet set er pengene givet godt ud. Det er med til at differentiere os fra andre konkurrenter og er et slags kvalitetsstempel, der understøtter vores løfter til vores kunder," slutter Brian Basse.

 

Se vores certifikater her. Hertil kommer godt 100 svejseprocedurer.

Seneste nyheder

17.02.2022

Certificeringer er blevet et konkurrenceparameter

En ny certificering gør Ålsrode Smede- & Maskinfabrik til en ud af en lille håndfuld virksomheder i Danmark, der må svejse på tog. Et stort plus i en virkelighed med øget fokus på dokumenteret kvalitet, siger direktør.

Læs nyheden
04.03.2020

Grenaa Havn får kæmpe tragt

Ålsrode Smede- og Maskinfabrik har netop leveret en kæmpetragt til Grenaa havn, som skal være med til at effektivisere bulklosning af tørt løsgods.

Læs nyheden