19.03.2018

Projekt ved Aalborg Portland

Vi har taget del i et større Davai-projekt ved cementproducenten Aalborg Portland, hvor vi skulle assistere i forbindelse med vedligeholde en stor kridtgravemaskine.

Færdiggjort til aftalt tid

Vores opgave bestod i at udskifte diverse wirer og vantskruer på gravemaskinen. Stort set alt på maskinen er så stort og tungt, at vi måtte anvende kraner og lifte for at udføre arbejdsopgaverne. Der var derfor en del logistik, der skulle fungere.

De største udfordringer med de planlagte opgaver var uddrivning af nogle meget kraftige dorne. De havde ikke været demonteret i 40 år og sad derfor solidt fast. Dette krævede brug af kraftigt hydraulisk grej kombineret med voldsom opvarmning af konsoller og wiregafler. Samtidig blev en del af arbejdet udført i 25 meters højde fra lifte og arbejdsplatforme.

Alt det planlagte arbejde blev færdiggjort til aftalt tid.

Vejrforholdene kunne drille

Vores del af projektet foregik i perioden 29. januar til 9. februar 2018, hvilket indebar lidt udfordringer i forhold til dage med få timers dagslys og risiko for regn, blæst og frost.

Aalborg Portland er cementproducent og indvinder selv kridtet, der bruges i cementfremstillingen på fabrikken. Derfor bestod det underlag, vi arbejdede på, af kridt. Det blev smattet, når der faldt regn, men en let frost kom os til gode nogle dage.

Da vi arbejdede flest på projektet, var vi ti mand afsted fra ÅSM.

Seneste nyheder

10.07.2019

Certificeringskrav kan både kvæle og give nye muligheder

Certificeringer er blevet en stor del af hverdagen hos os, hvor vi nok har 150 i alt, hvis man tæller både certificeringer og svejseprocedurer.

Læs nyheden
05.04.2019

Et stykke af Ålsrode i Uganda og Myanmar

Vi har netop modtaget disse billeder fra den danske socio-økonomiske virksomhed Pesitho, som har udviklet ECOCA. Vi har produceret dele af apparatet.

Læs nyheden