07.03.2017

Robotsvejsning højner arbejdsmiljøet

Det er ikke kun for nemhedens, kvalitetens og økonomiens skyld, at robotsvejsere er blevet populære. De har en stor betydning for arbejdsmiljøet, da smedene ikke længere skal arbejde med tungt udstyr i dårlige arbejdsstillinger. Smedene bliver heller ikke udsat for svejserøg, og der er kraner, som løfter de tunge emner på plads. Det har også stor betydning, at smedene ikke har samme gentagne arbejdsgange, der kan resultere i skader og nedslidning.

 

Brian Basse, der er daglig leder, fortæller, at det ikke kun er hans medarbejderes sundhed som robotsvejsningen højner, men helhedskvaliteten i virksomheden. Det har nemlig også stor betydning for kvaliteten af det arbejde, der udføres, da de værktøjer, der kommer ind i robotten, skal være af højere kvalitet, fordi tolerancen er mindre. Derudover skal det mandskab, som arbejder med robotsvejserne være detaljeorienterede og fokuseret i deres arbejde. Det høje faglige niveau smitter af på hele virksomhedens medarbejdere, der løfter sig i takt med robotsvejsernes krav til kvalitet og tolerance.

Seneste nyheder

23.08.2023

Smeden producerer sit eget nitrogen

Ålsrode Smede- og Maskinfabrik laver ikke kun smedearbejde. Virksomheden producerer nu også Nitrogen til driften af fiberskæreren ude i produktionen. Gasproduktionen er både godt for miljøet og en god forretning.

Læs nyheden
23.08.2023

Lang kamp at få ansatte til at tænke miljø

Ålsrode Smede- og Maskinfabrik har nu været miljøcertificeret efter ISO 14001 i et år. Det er et langt og sejt træk at få alle medarbejdere med. Men ledelsen holder fast – og er tålmodige. Der er både økonomi og konkurrencefordele i certificeringen.

Læs nyheden