18.09.2017

Teamleder for “skæring” fejrer 10-års jubilæum

Det er faktisk ikke helt rigtigt, at vores teamleder Claus Carl kun har 10-års jubilæum. Han har nemlig sammenlagt været hos os i 25 år den 1. oktober 2017. 

Claus er i dag teamleder for vandskærings-, plasma- og autogenafdelingen, men hans lange karriere begyndte faktisk, da han kom i lære som smed ved Per Udsen, som i dag hedder Terma. Det var i 1980, og her brugte han de næste seks år på at dygtiggøre sig. Turen gik derefter til Nordtank (i dag Connected Wind), inden han endelig kom til os som bl.a. rejsemontør i 1987-2002, dengang vi havde værksted i Ålsrode. En tidligere kollega overtalte ham dog til at prøve kræfter som koordinator i det offentlige system, hvor hverdagen med smede blev byttet ud med revalidering og psykologer. Det var noget af en omvæltning, men en spændende udfordring.

I 2007 kom han tilbage til os som teamleder for vandskæring-, plasma- og autogen- skæring. Teknologien havde for alvor gjort sit indtog på processerne, så han blev kraftigt udfordret fra start. Det kom han dog hurtigt efter, og i dag er han manden med det store overblik. Det hænger nok også sammen med, at han er et udpræget konkurrencemenneske. Han deltager i firmaudflugter, hvor der bliver konkurreret tæt på gokartbanen, og på golfbanen forsøger han at gøre handicappet mindre end sin kollegas, der har spillet betydeligt længere tid end ham.

Tilgangen til de faglige udfordringer, kombineret med et stærkt konkurrence-gen, har gjort ham svær at undvære. Det tager lang tid at opnå samme overblik. Derfor oplærer han løbende sine kollegaer, så han kan holde ferie med god samvittighed.

Dagene ligner aldrig hinanden, og man skal være omstillingsparat. Der går næsten ikke en dag, uden de står med akutte projekter, og det er noget, der tiltaler Claus Carls konkurrence-gen. Så det fortsætter med at være sjovt at gå på arbejde – også efter alle de år og med en lang karriere i bagagen.

Seneste nyheder

23.08.2023

Smeden producerer sit eget nitrogen

Ålsrode Smede- og Maskinfabrik laver ikke kun smedearbejde. Virksomheden producerer nu også Nitrogen til driften af fiberskæreren ude i produktionen. Gasproduktionen er både godt for miljøet og en god forretning.

Læs nyheden
23.08.2023

Lang kamp at få ansatte til at tænke miljø

Ålsrode Smede- og Maskinfabrik har nu været miljøcertificeret efter ISO 14001 i et år. Det er et langt og sejt træk at få alle medarbejdere med. Men ledelsen holder fast – og er tålmodige. Der er både økonomi og konkurrencefordele i certificeringen.

Læs nyheden