22.08.2018

Tonstungt offshore projekt sættes nu i produktion

"Vi udfører en komplet opgave med 100% kontrol efter Offshore Standard og DNV-godkendelse."

- Projektleder Tomas Hougaard.

De endelige tegninger til et af årets største og mest omfattende offshore projekter er nu klar til brug, og vi ser frem til at stykke mere end 2000 dele sammen til 2x9 tons færdige bov-porte.

Første halve år af 2018 har budt på en række indledende arbejdsmøder med en kunde i offshorebranchen. Nu er vi klar med de komplette tegninger fra husets eksterne tegner Niels Erik, som er printet og klar til brug i hallerne.

To tunge bov-porte kræver tungt arbejde

Når to bov-porte til en supertanker skal udvikles og produceres, sætter det gang i mange processer. Det kan af og til være tungt arbejde – bogstaveligt talt.

“Vi ender ud med at have to bov-porte klar til vores kunde den 1. oktober. Portene måler hver 3x3x4 meter i henholdsvis længde, bredde og højde. Vi udfører en komplet opgave med 100% kontrol efter Offshore Standard og DNV-godkendelse.

Det giver os også en del papirarbejde, da bare dokumentationsarbejdet vil fylde ca. 2,5 papirfyldte ringbind,” forklarer projektleder Tomas Hougaard, som har været optaget af projektet siden de indledende kundemøder tilbage i februar 2018.

Om kun 1,5 måned skal det færdige resultat stå klart, så det glæder Tomas og resten af teamet, at tegningerne nu er parate til at gå i produktionen.

Hele huset i sving

Når en opgave i denne kaliber skal udføres, sætter det gang i alle husets afdelinger. “Det gavner os meget og styrker effektiviteten, at vi selv har ressourcerne til at fremstille langt de fleste dele til bov-portene. Det betyder blandt andet, at vi kan få så omfattende et projekt udført inden for en forholdsvis kort tidsramme,” fortæller Tomas.

Når bov-portene er færdige, kontrollerede og godkendte, fragtes de af sted i lastbil og skal søsættes fra Norge med kurs mod verdens nordligste platform.

Seneste nyheder

04.03.2020

Grenaa Havn får kæmpe tragt

Ålsrode Smede- og Maskinfabrik har netop leveret en kæmpetragt til Grenaa havn, som skal være med til at effektivisere bulklosning af tørt løsgods.

Læs nyheden
19.09.2019

Vil slå Østeuropa på prisen og lade robotterne gå forrest

Vi vil tage kampen op og slå Østeuropa på deres hidtidige trumfkort – lave priser. Robotterne skal gå forrest. Læs her hvordan.

Læs nyheden