08.05.2018

Case: Gearhusets vej gennem fabrikken

Vi viser dig her et eksempel på, hvordan et emne bevæger sig gennem fabrikkens værksteder i de forskellige processer, det gennemgår undervejs. Denne gang tager vi udgangspunkt i gearhuse, som vi netop nu er i gang med at producere.

På tegnebrættet

Gearhuset starter naturligvis på tegnebrættet, men vi har efterhånden produceret mange af denne type. Så når ordren kommer ind, går den direkte videre til vores produktionsafdeling. Vi producerer typisk ti gearhuse ad gangen.

I produktionsafdelingen

Vi starter ud med at skære pladeemner på vores plasmaskærer, som anvendes til store godstykkelser. Gearhuset består i første omgang af fire dele, som vores smed Michael herefter får ned i sin afdeling. De fire dele svejser han sammen til ét emne, som efterfølgende bliver sandblæst og malet.

Gearhusene går videre til Steffen, som foretager bearbejdning ved blandt andet fræsning af huller og spændeflader og derefter samler delene.

På vej til kunden

Inden det enkelte gearhus bliver pakket ned, tildeler Steffen dette et unikt nummer, så der er sporbarhed til produktionstidspunkt og materiale. På værkstedet kalder Steffen denne proces "at døbe" emnerne.

 

Disse gearhuse skal sendes til en norsk kunde, som skal bruge dem som del af deres sikkerhedsudstyr.

Seneste nyheder

04.03.2020

Grenaa Havn får kæmpe tragt

Ålsrode Smede- og Maskinfabrik har netop leveret en kæmpetragt til Grenaa havn, som skal være med til at effektivisere bulklosning af tørt løsgods.

Læs nyheden
19.09.2019

Vil slå Østeuropa på prisen og lade robotterne gå forrest

Vi vil tage kampen op og slå Østeuropa på deres hidtidige trumfkort – lave priser. Robotterne skal gå forrest. Læs her hvordan.

Læs nyheden