02.04.2018

Fiberlaserskærerens højre hånd

Det kribler i fingrene på Dan og Jacob, der begge har ventet længe på at komme i gang med at bruge fiberlaserskæreren. De to har fået det overordnede ansvar for at styre maskinen, når den bliver idriftsat.

Ny mand i jobbet

Jacob blev ansat i slutningen af 2017 med henblik på at skulle være operatør af denne maskine. I mellemtiden er han blevet oplært i plasmaskæring, så han nu er i stand til at skifte mellem de to slags skæremaskiner. "Det er spændende at arbejde med," fortæller han.

Tid til at prøve noget nyt

Dan har arbejdet hos os i 12 år efter ti år i vindmøllebranchen. Han ville prøve noget nyt, og da en stilling i vandskæreafdelingen hos ÅSM blev ledig, ringede han straks. "Vandskæring lød spændende, så jeg valgte at søge jobbet med det samme," fortæller han.

Dan har flere gange kastet sig ud i nye områder, som da han i 2009 blev arbejdsmiljørepræsentant, og nu hvor han skal arbejde med laserskæring. Han kommer nu til at skifte mellem vandskæreren og fiberlaserskæreren. "Jeg regner ikke med at få lige så meget sand og koldt vand i hovedet, når jeg står ved laserskæreren," griner Dan og forklarer, at det ofte hænder, når han står ved vandskæremaskinen.

Seneste nyheder

04.03.2020

Grenaa Havn får kæmpe tragt

Ålsrode Smede- og Maskinfabrik har netop leveret en kæmpetragt til Grenaa havn, som skal være med til at effektivisere bulklosning af tørt løsgods.

Læs nyheden
19.09.2019

Vil slå Østeuropa på prisen og lade robotterne gå forrest

Vi vil tage kampen op og slå Østeuropa på deres hidtidige trumfkort – lave priser. Robotterne skal gå forrest. Læs her hvordan.

Læs nyheden