02.04.2018

Fiberlaserskærerens højre hånd

Det kribler i fingrene på Dan og Jacob, der begge har ventet længe på at komme i gang med at bruge fiberlaserskæreren. De to har fået det overordnede ansvar for at styre maskinen, når den bliver idriftsat.

Ny mand i jobbet

Jacob blev ansat i slutningen af 2017 med henblik på at skulle være operatør af denne maskine. I mellemtiden er han blevet oplært i plasmaskæring, så han nu er i stand til at skifte mellem de to slags skæremaskiner. "Det er spændende at arbejde med," fortæller han.

Tid til at prøve noget nyt

Dan har arbejdet hos os i 12 år efter ti år i vindmøllebranchen. Han ville prøve noget nyt, og da en stilling i vandskæreafdelingen hos ÅSM blev ledig, ringede han straks. "Vandskæring lød spændende, så jeg valgte at søge jobbet med det samme," fortæller han.

Dan har flere gange kastet sig ud i nye områder, som da han i 2009 blev arbejdsmiljørepræsentant, og nu hvor han skal arbejde med laserskæring. Han kommer nu til at skifte mellem vandskæreren og fiberlaserskæreren. "Jeg regner ikke med at få lige så meget sand og koldt vand i hovedet, når jeg står ved laserskæreren," griner Dan og forklarer, at det ofte hænder, når han står ved vandskæremaskinen.

Seneste nyheder

10.07.2019

Certificeringskrav kan både kvæle og give nye muligheder

Certificeringer er blevet en stor del af hverdagen hos os, hvor vi nok har 150 i alt, hvis man tæller både certificeringer og svejseprocedurer.

Læs nyheden
05.04.2019

Et stykke af Ålsrode i Uganda og Myanmar

Vi har netop modtaget disse billeder fra den danske socio-økonomiske virksomhed Pesitho, som har udviklet ECOCA. Vi har produceret dele af apparatet.

Læs nyheden