02.04.2018

Fiberlaserskærerens højre hånd

Det kribler i fingrene på Dan og Jacob, der begge har ventet længe på at komme i gang med at bruge fiberlaserskæreren. De to har fået det overordnede ansvar for at styre maskinen, når den bliver idriftsat.

Ny mand i jobbet

Jacob blev ansat i slutningen af 2017 med henblik på at skulle være operatør af denne maskine. I mellemtiden er han blevet oplært i plasmaskæring, så han nu er i stand til at skifte mellem de to slags skæremaskiner. "Det er spændende at arbejde med," fortæller han.

Tid til at prøve noget nyt

Dan har arbejdet hos os i 12 år efter ti år i vindmøllebranchen. Han ville prøve noget nyt, og da en stilling i vandskæreafdelingen hos ÅSM blev ledig, ringede han straks. "Vandskæring lød spændende, så jeg valgte at søge jobbet med det samme," fortæller han.

Dan har flere gange kastet sig ud i nye områder, som da han i 2009 blev arbejdsmiljørepræsentant, og nu hvor han skal arbejde med laserskæring. Han kommer nu til at skifte mellem vandskæreren og fiberlaserskæreren. "Jeg regner ikke med at få lige så meget sand og koldt vand i hovedet, når jeg står ved laserskæreren," griner Dan og forklarer, at det ofte hænder, når han står ved vandskæremaskinen.

Seneste nyheder

23.08.2023

Smeden producerer sit eget nitrogen

Ålsrode Smede- og Maskinfabrik laver ikke kun smedearbejde. Virksomheden producerer nu også Nitrogen til driften af fiberskæreren ude i produktionen. Gasproduktionen er både godt for miljøet og en god forretning.

Læs nyheden
23.08.2023

Lang kamp at få ansatte til at tænke miljø

Ålsrode Smede- og Maskinfabrik har nu været miljøcertificeret efter ISO 14001 i et år. Det er et langt og sejt træk at få alle medarbejdere med. Men ledelsen holder fast – og er tålmodige. Der er både økonomi og konkurrencefordele i certificeringen.

Læs nyheden